אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"ק 27747-05-11

פסק-דין בתיק ת"ק 27747-05-11

תאריך פרסום : 15/12/2011 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
27747-05-11
01/12/2011
בפני השופט:
בדימוס גדעון ברק

- נגד -
התובע:
אביבה פליישמן
הנתבע:
אילנה פריד
פסק-דין

1.         עניינה של תביעה זו הוא סכסוך שכנים, הדרים בבית דו משפחתי ועילת התביעה נובעת מעץ הממוקם על יד הגדר החוצצת בין חצר משפחת התובעת ובין משפחת הנתבעת.

גורם הסכסוך והגורם להגשת תביעה זו הם, המעשים המיוחסים לנתבעת, אשר בניגוד לרצון התובעת ובניגוד למה שסוכם עמה, החליטה על דעת עצמה, לכרות את כל גופו של עץ הגדל בחצרה של התובעת ועל ידי מעשה זה, הותירה הנתבעת רק את עמוד הגזע של העץ.

בשל מעשיה של הנתבעת - הגישה התובעת תביעה זו, בה ביקשה לחייב את הנתבעת לשלם לה פיצוי בסך של 25,000 ש"ח בשל עוגמת הנפש המתמשכת ועל היעדר ההנאה מצילו של העץ ובשל תחושת העוול שנגרמה בשל מעשיה של הנתבעת ולהצדקת תביעת סכום זה, מעלה התובעת - בין היתר- את הטענות הבאות:

א.         א)        בגינה האחורית של דירת התובעת גדל עץ מזה 20 שנים, אשר הגיע לגובה עתיר ענפים הנושאים עלים ירוקים צפופים, אשר הצלו על כל הגינה והנעימו את השהות בגינה והישיבה בצילו של העץ במשך כל הקיץ.

בהסכמת התובעת ובהסכמת מר ברוך פליישמן- בעלה של התובעת (להלן: "ברוך") , נהגה הנתבעת מדי שנה לגזום את ענפי העץ שנטו לכיוון חצרה.

ב)         גם השנה ביקשה הנתבעת רשות לגזום את הענפים הנוטים לכיוון חצרה ומבוקשה ניתן לה ואכן ביום 17.3.11, כאשר היה ברור לנתבעת שיש לכרות רק ענפים שנטו לחצרה - ביקש ברוך  יום חופש ביום הזה על מנת שיוכל להשגיח על אופן הכריתה.

למרות קביעת המועד הנ"ל כמועד לביצוע הגיזום, ביקשה הנתבעת להקדים את מועד הגיזום יום קודם לכן ולאחר שהתובעת נתנה הסכמתה, הזמינה הנתבעת כורת עצים ובניגוד למוסכם עם ברוך לגזום את העץ ולהשאיר חלק סביר של ענפים, ניצלה הנתבעת את היעדרו של ברוך והורתה לכורת לכרות את כל נופו של העץ והתוצאה הייתה, שהכורת הותיר רק את עמוד הגזע.

ג)         מראה העץ הגזום גרם לתובעת עוגמת נפש מתמשכת ואף פגם בצורה משמעותית באיכות חייהם של משפחת התובעת.

2.         הנתבעת הגישה כתב הגנה מפורט ובו מבקשת היא לדחות את תביעת התובעת בהיותה תביעה קנטרנית, תוך תביעת סכום מוגזם ומופרך שיש בה ניסיון פסול לעשות רווחים קלים על חשבון הנתבעת ולגופו של עניין משיבה הנתבעת לתובעת בטענות העיקריות הבאות:

א.         העץ הגדל בחצר התובעת, לא טופח על ידי התובעת או מי מטעמה, גדל פרא ומהווה מטרד קשה במשך שנים למשפחת הנתבעת ופוגע משמעותית באיכות חייהם וההנאה מביתם ומהחצר שלהם. זהו עץ נשיר, הגדל בצורה פראית לגובה ולרוחב תוך שהוא פולש עם ענפיו הקוצניים כשלושה ארבעה מטרים לחצר הנתבעת ויוצר לכלוך רב בחצר וענפיו שרטו ופצעו לא פעם את בנה של הנתבעת.

בעבר אף נשברו ענפים מהעץ לתוך חצר הנתבעת ורק במזל לא נפגע איש.

ב.         על אף המטרד הנ"ל, הייתה זו הנתבעת אשר גזמה אותו באופן תקופתי והנתבעת נשאה בהוצאות הכספיות הכרוכות בגיזומו של העץ המגיעות לכדי אלפי שקלים - הכל מתוך הרצון לשמור על שכנות טובה.

בשנה האחרונה נוספו למטרדים שגורם העץ עצמו, מטרדים קשים נוספים על ידי כך שתוכים ועטלפים רבים, הנמשכים לעץ, גורמים לכלוך, רעש ומטרד בריאותי - דבר אשר גרם לנתבעת הוצאות על מנת להתקין מתקן מיוחד נגד העטלפים.

            ג.          א)        על מנת למנוע המטרדים הנ"ל, סיכמה הנתבעת עם ברוך על גיזום העץ
בצורה מאסיבית יותר מהפעמים הקודמות ולקראת גיזום זה התחייב ברוך אף לשאת במחצית עלות הגיזום ומועד הגיזום תואם מראש עם ברוך.

לאחר אותו גיזום, פנה ברוך אל הנתבעת בכעס וטען, שהגיזום בוצע באופן מוגזם ואז הסבירה לו הנתבעת, שהגיזום בוצע בהתאם למוסכם ולאור קצב גדילת העץ.

העץ אמנם נגזם אך לא נכרת ולכן, סבורה הנתבעת, שלא יעבור זמן רב עד ששוב יגדל פרא.

ב)         מאז אותה שיחה והגיזום, לא פנו התובעת וברוך אל הנתבעת ולא דרשו פיצוי או תשלום - עד שהגישו תביעה זו.

הנתבעת מציינת, שלמרות הבטחתו של ברוך להשתתף בסך של 600 ש"ח - מחצית מעלות הגיזום - לא עמדו בהתחייבות זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ